Livvstil, røyk og spontanaborter.

Det er absolutt ingen selvfølge å få barn, og jeg vet ikke hvor mange ganger vi har blitt spurt «når skal dere få barn da?»  Akkurat som om det er det enkleste i hele verden, Nei… det er ikke like enkelt for alle.

man hører jo alltid at man må slutte å prøve for da blir man lettere gravid, men min måte ble å fylle hverdagen med mest mulig aktiviteter for å holde meg selv opptatt.

1 hund ble til 11 og hundekjøring ble min aktivitet…

received_10153115480785009

Men min livsstil forble det samme… røyk og dårlige matvaner. Å det er rart at jeg ikke tenkte tanken engang på at dette kunne være en viktig faktor for en potensiell graviditet.

Jeg prøvde å overbevise meg selv om at hvis jeg bare hadde nok å gjøre så kom kanskje ikke mensen den mnd og det ble en mulighet for oss, men jo mer jeg prøvde «å IKKE prøve» så ble skuffelsen bare større å større for hver måned å som årene gikk.

For det første så røyket jeg mellom 10 og 20 sigaretter om dagen, jeg startet alltid dagen med en røyk å skippet gjerne frokost,lunsj og middag. Å til tider var jeg nok «sykelig» tynn også… nesten det værste av alt er at jeg fikk alltid høre hvor sporty å slank jeg var, men faktisk så var jeg veldig usunn å kroppen min hadde det sikkert langt i fra bra.

Etter endel år uten at vi ble gravide så fikk vi hjelp på Arendal Sykehus, å første spiren satt etter kort tid. MEN gleden var kortvarig, det endte med spontanabort i uke 9.

Det var en trist å traumatisk opplevelse, jeg var forberedt på at man kunne miste første gang, da man hører om mange andre som har vært igjennom det samme.. men jeg var absolutt ikke forberedt på å spontanabortere tilsammen 3 ganger etter hverandre.

Det er desidert det tøffeste jeg noengang har måtte takle i livet, å jeg så mørkt på fremtiden.

Etter å ha mistet 3 ganger, fant jeg ut at jeg MÅTTE gjøre noen grep med det jeg kunne styre selv… Jeg sluttet å røyke, som igjen første til at jeg spiste mer siden jeg fikk mer apetitt. Hundene «sluttet» jeg med for å prøve å finne litt ro og ikke stresse med noe hele tiden. Med dette tok livet mitt heldigvis en positiv vendig og spiren satt og vokste godt i magen min!34Dfx4GYNKR0hv6i1sqEgh1pzoRKC4k0LttBMHpBkgg,NsnALRBCQ9HoWWo8P8q0PznHCY7sNZ7rHm7sJQoreNQ

Jeg var selvfølgelig kjemperedd i hele svangerskapet fordi jeg var livredd for at det ville ende i en fjerde spontanabort, men kroppen min hadde nok et bedre utgangspunkt denne gangen. Røyken var stumpet, å jeg spiste godt å sundt, å styrte unna ting som stresset meg.

GKblbfn6etItpTM3nmvCYKo3j-MUzvohroSIC5kVGlo,D1gbodosFO6bIg_3NlIjcinpdPj4uUJkPd2IC1D5KkUIMG_5142 copy 03.08.2017 ble vi stolte foreldre ❤

 

 

 

 

Én kommentar

  1. Tante Mona · januar 8, 2018

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s