Pappapermisjon med ADHD

20171202_141109Dette er sikkert noe de fleste gru/gleder seg til hvis de skal ha pappapermisjonen «helt alene»…

og for oss er dette faktisk et vanskelig tema, ikke det at Ken Tony ikke klarer å ta vare på Gaute, for det klarer han, men det er et problem for han å være hjemmeværende når han har ADHD.

Han trenger å jobbe, få brukt kroppen og beholde rutinene sine som han har brukt lang tid på å få harmoni med. Vi som familie er helt avhengig av disse rutinene for han!

Man kan sikkert tenke at han bare kan bruke all den energien han har på Gaute når han blir hjemmeværende i over 2 måneder, men det fungerer faktisk ikke slik med ADHD, det er ikke så enkelt som det. Det «spinner» på høygir ikke bare i kroppen, men også i hodet hans… Han har brukt lang tid på å bygge opp en konsentrasjon på jobb og å be han da om å omstille seg er faktisk «umulig» for en kort periode på den måten.

Hvis jeg overtar hans permisjon så er ikke han noen «dårligere» foreldre enn meg,  Ken Tony er helt fantastisk med Gaute og kjempeflink til å stille opp å være tilstede med han, dette ville han slitt med om han ikke fikk brukt kroppen å fokusert på å løse oppgaver på jobb hver dag både fysisk å psykisk.

Det burde være opp til hver enkelt hvordan man fordeler permisjonen sin, ingen burde tvinges til å være i en posisjon som ikke passer fordi samfunnet bestemmer hvordan vi skal ha det med barna våres, det er faktisk barna VÅRES.

Det handler ikke om at han sin jobb er viktigere enn min, men om at det burde være en selvfølge å få velge selv!

Vi kunne heller ikke velge en annen måte å «løse» permisjonen på for da hadde ikke kabalen gått opp i forhold til fellesferie og barnehagestart, så med det var det heller ingen alternativer for oss.

Jeg har forhørt meg litt om dette med å søke om overføring av pappapermisjonen, å dette er visst noe NAV er forferdelig vanskelige på. «Pappa skal nærmest være ute av stand til å ta vare på barnet», å selv da er det visst vanskelig å få det igjennom. Hvis dette er tilfelle så syns jeg dette er veldig trist, trist at man som familie ikke har noen «alternativer» uten å miste all økonomisk støtte å tid hjemme med barna som permisjonen skal gi.

Screenshot_20180130-091715

Vi skal hvertfall gjøre som vi har fått råd om, å gjøre det vi kan for å få dette igjennom å krysse fingre for at det blir godkjent.

HVIS LIKESTILLING BLIR TVANG Å IKKE ET VALG, MISTER DET JO VERDIEN SIN…?

Snapchat-2113749496

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s